Duitsland in de winter

Duitsland is ook in de winter een fantastisch vakantieland. Het land kent fijne winters, en zeker in het bergachtige gedeelte in het zuiden van Duitsland kan je prima terecht voor wintersport. Wij vertellen je graag waarom Duitsland een prima vakantiebestemming is in de winter, wat je allemaal in Duitsland kunt doen in de winter en welke kerstmarkten je écht niet mag missen!

Vakanties in de winter in Duitsland

Ga je in de winter op vakantie naar Duitsland? Wat een goed idee! Duitsland heeft een gematigd en seizoensgebonden klimaat, maar omdat Duitsland zo groot is, verschilt het weer in Noord-Duitsland soms best behoorlijk van het klimaat in het zuiden van het land. In het bergachtige gedeelte van Duitsland (in het zuiden) valt in de winter vaak meer sneeuw en is het in de winter ook kouder. De wintersportliefhebbers moeten dus naar Zuid-Duitsland voor de beste vakantie, hierbij moet je niet de winterbanden geven.

Wintersport in Duitsland

Omdat er in het zuiden van Duitsland prachtige, bergachtige gebieden zijn, zoals het Zwarte Woud, leent dit land zich uitstekend voor de wintersport. In Duitsland is er flink geïnvesteerd in skigebieden en daarom is Duitsland de afgelopen jaren een zeer populaire wintersportbestemming geworden. In het Sauerland, bijvoorbeeld, is er voor tientalen miljoenen geïnvesteerd in nieuwe skiliften, om het mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken tijdens de wintersport. Ook de Duitse gebieden in de Alpen (vlakbij de grens met Oostenrijk) zijn zeer geschikt voor de wintersport.

winter sneeuw duitsland bergen

 

 

 

 

 

 

Winterbanden in Duitsland

In Duitsland ben je tijdens winterse omstandigheden verplicht om met winterbanden te rijden. Wanneer je tijdens dit soort omstandigheden zonder winterbanden rijd, riskeer je een behoorlijke boete, omdat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers een gevaar op de weg bent. Het is dus belangrijk om winterbanden aan te schaffen als je in de winter naar Duitsland gaat.

Kerstmarkten Duitsland staat in de winter bekend om haar gezellige en sfeervolle kerstmarkten. Ben je van plan om in de winter een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken? Dan raden wij je de volgende kerstmarkten aan:

* De kerstmarkt in Aken

* De kerstmarkt in Keulen

* De kerstmarkt in Düsseldorf

* De kerstmarkt in Berlijn

* De kerstmarkt in Leipzig

* De kerstmarkt in München

* De kerstmarkt in Goslar

* De kerstmarkt in Regensburg

Er zijn natuurlijk nog veel meer kerstmarkten in Duitsland. Iedere kerstmarkt heeft zo zijn eigen charme. Wij wensen je veel plezier in Duitsland in de winter!