Duitsland in de zomer

Ga je in de zomer op vakantie naar Duitsland? Wat een goed idee. Duitsland leent zich uitstekend als vakantieland en trekt daarom ook veel toerisme. Omdat wij precies weten welke dingen je kunt doen als je in Duitsland bent, wat voor vakantieparken er in Duitsland zijn, en wat je het beste kunt doen als je een dagje naar Duitsland wilt, vertellen we je graag meer over dagtrips of een zomervakantie naar Duitsland.

Zomervakantie in Duitsland

Ga je op zomervakantie in Duitsland? Dan zijn er een aantal plekken die je niet mag missen. Je kunt ze misschien niet allemaal bezoeken, maar het is zeker de moeite waard om één van deze plekken te bezoeken:

* Slot Neuschwanstein. Dit slot lijkt wel uit een sprookje te komen. Het slot ligt vlakbij de grens met Oostenrijk, aan het meer Forggensee. Het slot is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Duitsland.

* De Dom van Keulen. Deze enorme kerk is prachtig om te bezoeken als je in Duitsland bent. Dit kan tijdens je zomervakantie, of tijdens een korte stedentrip naar Duitsland (in dit geval naar Keulen).

* Slot Heidelberg. Ook dit slot is prachtig om te bezoeken. Het kasteel is niet meer volledig in tact, maar de oude ruïne is absoluut de moeite waard.

Vakantieparken in Duitsland

Ga je met kinderen op zomervakantie naar Duitsland? Dan is het natuurlijk fantastisch om een pretpark in Duitsland te bezoeken. Het meest spectaculaire pretpark in dit land is ook meteen het grootste attractiepark van Duitsland: Europa-Park in Rust. Dit park is groter dan Disneyland Parijs en heeft het thema ‘Europa’. Zowel oudere kinderen als jonge kinderen en natuurlijk ook volwassenen kunnen hier de dag van hun leven beleven.

duitsland in de zomer

Dagtrips in Duitsland

Ga je een dagje naar Duitsland? Dan adviseren wij je om een mooie stad te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Keulen, waar je de indrukwekkende Dom kunt bewonderen, of bezoek Düssseldorf, een karakteristieke en gezellige stad waar je heerlijk een dag kunt genieten.

Berlijn bezoeken

De hoofdstad Berlijn is ook absoluut de moeite van het bezoeken waard. In deze hoofdstad valt een heleboel te zien. Zo is er natuurlijk de Berlijnse muur, maar ook kan je een bezoek brengen aan de Brandenburger Tor: de enige oude stadspoort van Berlijn die nog overeind staat. Berlijn is niet alleen interessant voor de geschiedenisliefhebbers; ook voor mensen die van kunst en cultuur houden, is Berlijn een fantastische plek voor een heerlijke stedentrip in Duitsland in de zomer