Oostenrijk in de winter

Veel mensen denken bij Oostenrijk direct aan winterse taferelen, zoals wintersport, besneeuwde bergtoppen en skigebieden. Hoewel Oostenrijk ook een zeer geschikte vakantiebestemming is in de zomer, klopt dit beeld wel. Het grootste deel van Oostenrijk ligt in de Alpen en in delen van het land heerst een hooggebergteklimaat, wat betekent dat het hier het hele jaar door vriest en het er veel sneeuwt, wat winterbanden extra belangrijk maakt. Dit maakt van Oostenrijk een zeer geschikte en fijne vakantiebestemming in de winter. Wil je meer weten over Oostenrijk in de winter? Lees dan gauw verder. Wij vertellen je alles over winteractiviteiten in Oostenrijk en de mooiste skigebieden voor de wintersport.

Wintersporten in Oostenrijk

Oostenrijk leent zich, als land dat middenin de Alpen ligt, uitstekend voor de wintersport. Skiën is in dit land een zeer populaire sport waar veel wintersportgebieden inmiddels ook volledig op ingericht zijn. Ook voor snowboarden kan je uitstekend terecht in Oostenrijk.

sneeuw bergen wintersport oostenrijk

Skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk kent een heleboel skigebieden. Het land is nu zelfs zo ingericht op skiën, dat veel skigebieden aan elkaar verbonden zijn, waardoor je enorme afstanden kunt afleggen tijdens het skiën. Wij hebben de mooiste skigebieden in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet:

* Ski Arlberg. Op deze locatie vind je maar liefst 305 kilometer piste. Alle skigebieden van de Arlberg zijn inmiddels met elkaar verbonden dankzij een hoeveelheid van maar liefst 87 skiliften. Je vindt hier nog steeds karakteristieke dorpjes zoals je je dat voorstelt bij een wintersportdorpje.

* SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Hier kan je terecht voor 284 kilometer aan pistes. Ook vind je hier 90 skiliften en 77 gezellige berghutten waar je een drankje kunt drinken na het skiën.

* Silvretta Arena Ischgl – Samnaun. Dit skigebied ligt op de grens van Zwitserland. Je kunt zelfs naar Zwitserland skiën, zolang je je paspoort maar niet vergeet! Hier kan je niet alleen uitstekend terecht om te skiën, maar dit gebied staat ook bekend om haar andere winteractiviteiten, zoals een ijssculptuur-wedstrijd of de Wereldkampioenschappen Skiën van de Gastronomie.

Kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Ga je met kinderen op wintersport naar Oostenrijk? Ga dan naar SkiWelt Wilder Kaiser -Brixental, waar je funparks en verlichte rodelbanen vindt, zodat zowel jong als oud zich uitstekend kunnen vermaken. Ook Skicircus Saalbach – Hinterglemm – Leogang- Fieberbrunn is een prachtige locatie voor het hele gezin. Hier kunnen de jonge kinderen op skiles, maar kunnen ze ook genieten van het rodelen, een paardenslee en andere geweldige winteractiviteiten in Oostenrijk. Een echt kindvriendelijk gebied voor de wintersport! Ook in Serfaus – Fiss – Ladis kan je terecht met het hele gezin. Hier kunnen kinderen zelfs naar de professionele opvang als de ouders een dagje een lange tocht willen skiën. Er zijn speciale kindergedeeltes en er worden enorm veel activiteiten voor kinderen georganiseerd