Oostenrijk in de zomer

Oostenrijk is een fantastisch vakantieland. Veel mensen associëren Oostenrijk vooral met wintersport, maar ook in de zomer is Oostenrijk een geweldige vakantiebestemming. Zeker voor liefhebbers van de natuur, mensen die graag wandelen en mensen die houden van bergen en kamperen, is Oostenrijk een geweldig land om in de zomer naar af te reizen. Wij vertellen je meer over een zomervakantie naar Oostenrijk, het kamperen in de bergen, een stedentrip naar bijvoorbeeld Salzburg en de schitterende meren in Oostenrijk.

Zomervakantie Oostenrijk

Oostenrijk is een fantastisch land om in de zomer naar toe te gaan. In de lagergelegen gebieden van het land heerst een landklimaat, wat betekent dat het er behoorlijk warm kan worden. Omdat veel mensen graag de zon opzoeken in de zomer, maakt dit van Oostenrijk een zeer geschikte bestemming voor een zomervakantie. De zomer in Oostenrijk is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers, want Oostenrijk heeft enorm veel te bieden qua natuur.

Kamperen in de bergen

Houd je van kamperen? Dan is Oostenrijk een prachtig land om naar toe te gaan. In Oostenrijk zijn er ontzettend veel mooie plekken waar je kunt kamperen. Of dit nu naast een van de vele meren is, in de bergen of in een mooi dal… het is allemaal de moeite waard. Let wel op dat het ’s avonds flink kan afkoelen in Oostenrijk, zeker als je in een bergachtig gebied zit. Je moet hier de spullen die je meeneemt wel op aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een goede, warme slaapzak en vergeet niet om, naast korte broeken en t-shirts, ook een lekkere warme trui of een fleecevest mee te nemen.

oostenrijk bergen geiten

Een stedentrip naar Salzburg

Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk. De stad is vooral bekend omdat de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart hier vandaan komt. De stad ligt in het noorden van Oostenrijk en is zeer geschikt voor een stedentrip. In Salzburg zijn er verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen, waaronder de Dom van Salzburg, het prachtige klooster Benedictijnerabdij St. Peter of het geboortehuis van Mozart. Ook voor liefhebbers van de bouwstijl ‘Barok’ is Salzburg een fantastische bestemming. In de stad kan je een kaart kopen waarmee je, tijdens de geldigheid van de kaart, gratis toegang hebt tot veel bezienswaardigheden, en het openbaar vervoer. Dit leent zich uitstekend voor een stedentrip, omdat je op deze manier een heleboel van de stad kunt zien.

Meren in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn er ontzettend veel meren. De Bodensee is één van die meren. Het meer grenst aan zowel Duitsland, Zwitserland als Oostenrijk en hier kun je terecht voor watersport, zoals zeilen, duiken en surfen. Een ander mooi meer is de Hallstätter See, een sprookachtige plek waar nog veel bedreigde en zeldzame dier- en plantensoorten leven. Andere mooie meren zijn de Mondsee, de Milstätter See en de Wörthersee. Kortom: er is genoeg te ontdekken in de zomer in Oostenrijk! Vergeet niet dat er tolwegen zijn.