Prachtige wandelmogelijkheden in het zwarte woud

Duits kasteel
4 stedentrips die u met de auto voor een weekend kunt bezoeken
October 5, 2017
bassistunnel Gotthardtunnel
De populaire Gotthardtunnel in Zwitserland
October 6, 2018

Het Zwarte Woud biedt een zeer divers landschap wat het ideaal maakt voor verschillende sportactiviteiten. Met name wandelaars van alle niveaus voelen zich hier snel op hun gemak. Aangezien het drie landen punt tussen Duitsland-Zwitserland-Frankrijk van alles te bieden heeft. Van de wijngaarden in het westen tot de ontelbare bergkloven in het oosten, van het boomrijke noorden tot de steile bergkammen in het zuiden. Deze afwisselende natuur maakt wandelen in het zwarte woud een ware ontdekkingsreis.

Voor de natuurliefhebbers die alle tijd nemen om te genieten van natuur die het Zwarte Woud te bieden heeft zijn er speciale langzame wandelroutes.  Bewoners van de omgeving raden ook aan om de alles wat tijd aangeeft lekker thuis te laten en op te gaan in de natuur. Dit geeft onderweg de tijd om je te verfrissen bij een waterval, bijkomen bij een meertje of te genieten van een drankje bij een van de authentieke eethuisjes in het Zware Woud. Deze tocht is dan ook winnaar geworden van de mooiste avonturen wandeling in Duitsland.

Mocht u echt een genieten van alle het moois dat het Zwarte Woud te bieden heeft zijn er mogelijkheden om de meer culinaire routes te volgen. Deze routes voeren door Sasbachwalden. Hier kan men in verschillende routes genieten van een vier-gangen diner. Bij elke gang wordt een heerlijke wijn geschonken uit het zwarte woud.

Wandelen in het Zwarte Woud is niet alleen geschikt voor natuurliefhebbers en culinaire genieters maar biedt ook genoeg mogelijkheden voor de echte diehard wandelaars. De acht grote routes van Noord naar Zuid zijn tussen de 60 en 285 kilometer. Deze wandelpaden voeren om de bergen, door de wijnbergen en langs de rand van het woud.

Het wegennet van wandelpaden in Het Zwarte Woud in Duitsland bestaat uit bijna 30.000 kilometer. De inwoners van het Zwarte Woud zijn zelf ook enorme wandelliefhebbers. Ruim 130 jaar geleden werd het Schwarzwaldverein opgericht. Deze vereniging heeft 24.000 van de 30.0000 kilometer voorzien van bewegwijzering. Niets voor niets loopt in het Zwarte Woud ook de oudste wandelroute van Duitsland. Deze 285 kilometer lange route voert wandelaars over de toppen van Pforzheim in het noorden naar Bazel in het zuiden. Wandelaars van deze route kijken uit naar de schitterende uitzichten over het Zwarte Woud en geweldige gastheren langs de route. De gastheren van hotels in het Zwarte Woud verzorgen bagage transport, lunchpakketten en droogruimtes voor kleren.