4 stedentrips die u met de auto voor een weekend kunt bezoeken

baden-württemberg
Bezienswaardigheden zuidwest Duitsland
July 25, 2017
Prachtige wandelmogelijkheden in het zwarte woud
May 15, 2018
Duits kasteel

Voor een leuke stad in Duitsland hoeft u niet helemaal naar Berlijn maar kan u het ook dichterbij huis zoeken. Hieronder is een kleine lijst met steden genoemd waar u makkelijk met de auto heen kan rijden en een weekend kan genieten.

Bremen

Bremen is een oude pittoreske kneuterige handelsstad. Een prachtige stad op slechts 3-4 uur rijden. De bezienswaardigheden van Bremen bevinden zich om het hart van de stad, de centrale marktplats. De marktplatz is een goed startpunt om de stad te gaan verkennen. Een drukbezocht plein met van alles en nog wat te zien, vanuit oudsher is Bremen ook een van de Hanzesteden.  Het Ratshaus is de blikvanger van het plein, in de kelder ligt de grootste verzameling Duitse wijnen in de wereld. Iets minder in het oog springend maar misschien wel bekender zijn de stadsmuzikanten van Bremen, bekend van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Mocht je het overzicht kwijt zijn dan zal een beklimming aan de dom van Bremen hierbij helpen het terug te krijgen met een schitterend uitzicht over de stad. Voordat u dit alles kan verkennen zult u de auto moeten parkeren. Bremen heeft weinig straat parkeerplaatsen daarom is het slim om uit te wijken naar de parkeergarages op loopafstand van het centrum.

Bremen Hanzestad

Essen

In 2010 was Essen de culturele hoofdstad van Europa. Dat was natuurlijk niet voor niets, Essen heet een rijke cultuur. Voorbeelden hiervan zijn het Aaltor Theater, Grillo Stadstheater en de Lichtburg bioscoop. Mocht men geen cultuur liefhebber zijn is er nog genoeg anders te doen in Essen. Zo is er tijdens de winterperiode een internationale kerstmarkt. Hierop zijn ambachten uit de hele wereld verzameld en staan er wel meer dan 250 kraampjes met kerstspullen ten toon gesteld. Ook een bezoek aan de Zeche Zollverein mag niet vergeten worden. Dit is een oude kolenmijn met een schitterende archichtuur. Het weer in Essen is vergelijkbaar met Nederland en België, nooit te warm maar ook nooit te koud. Mocht u met de auto naar Essen gaan dan is parkeren geen probleem aangezien er door het centrum verschillende parkeerplaatsen zijn verspreid.

Essen Duitsland

Bonn

Bonn de stad van Beethoven, de wereldberoemde componist had hier zijn geboortewieg staan. In september is er ook een heus Beethovenfestival. Naast de muziekcultuur heeft Bonn ook nog andere culturele highlights. Voorbeelden hiervan zijn het Poppelsdorfer Schloss, een kasteel met schitterende botanische tuin. Ook het indrukwekkende stadhuis aan de markt van Bonn maakt een overweldigende indruk achter. Verder ligt Bonn aan het meest romantische stukje van de Rijn, de wandeling naar Schloss Drachenburg schijnt vooral heel romantisch te zijn. Parkeren in Bonn kan op verschillende parkeerplaatsen afhankelijk van het doel van uw bezoek en hoe het weer in Bonn is. Zo zijn er in het centrum verschillende parkeergarages en langs de rijn bevinden zich kleinere parkeerplaatsen.

Luchtfoto Bonn

Hannover

Tijdens de tweede oorlog werd het centrum van Hannover voor een groot deel vernietigd. Het kleine deel dat gespaard is gebleven is klein maar fijn. Met enkele straatjes dei vol zijn met leuke restaurants en terrasje. Hannover verkent u het makkelijkst door de Rote Faden te volgen. Dit is een rode lijn die langs 36 highlights van Hannover loopt. Zeker in de zomer met mooi weer in Hannover is deze route wandelen de moeite waard. Houdt er wel rekening mee als u met de auto komt dat op straat beperkt parkeren is en u voor lang parkeren bij parkeerterreinen of parkeergarages moet zijn.

Hannover stad

Houdt er wel rekening mee dat voor deze steden een milieusticker verplicht is. U mag alleen het centrum in rijden met uw auto als u de juiste milieusticker bezit. Benieuwd naar de alternatieven? Bekijk onze homepage voor een overzicht aan onvergetelijke vakanties.