Bezienswaardigheden zuidwest Duitsland

Duits kasteel
4 stedentrips die u met de auto voor een weekend kunt bezoeken
October 5, 2017
baden-württemberg

Duitsland is het land van de oktoberfeesten, braadworst en bier, maar wat velen niet weten is dat Duitsland de ook een van de mooiste bezienswaardigheden heeft van centraal Europa. Duitsland is een van de meest geliefde vakantielanden bij ouderen, maar de oktoberfeesten zijn ook erg geliefd bij jongeren. In deze blog leest u de mooiste bezienswaardigheden van noordwest Duitsland.

 

Schloss heidelberg

De indrukwekkende ruïne van het kasteel van Heidelberg torent hoog uit boven de oude stad, maar zit ook verstopt tussen de bossen. De indrukwekkende ruïne trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers uit de hele wereld. Sinds de 19e eeuw het synoniem voor de romantiek. Slot Heidelberg is gebouwd in de 13e eeuw en vormt al vele jaren een inspiratie voor schrijvers, dichters en kunstenaars. De ruïne is een van de meest bezochte toeristenattracties van Europa!

Beste toeristenattractie van europa

Johanneskirche am feuersee

De Johanneskerk (Duits: Johanneskirche) in Stuttgart is een protestantse kerk. De kerk staat op een schiereiland in een grote vijver die de naam Feuersee draagt. De kerk is een mooie bezienswaardigheid op een unieke locatie. Niet alleen de buitenkant van de kerk is bijzonder mooi, maar de binnenkant is ook adembenemend. Tevens worden er in de zomer ook talrijke concerten georganiseerd, kortom; het is zeker de moeite waard om de Johanneskerk te bezoeken.

Johanneskerk

 

Königstrasse in het centrum van Stuttgart

De königstrasse oftewel koningsstraat is een grote straat met talloze bezienswaardigheden in het centrum van Stuttgart. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de bezienswaardigheden, maar je kan er ook heerlijk genieten van een drankje op het terras of om te shoppen. De koningsstraat is een van de mooiste winkelstraten van Europa. Vooral in de winter en tijdens de kerst is het een aanrader om de koningsstraat te bezoeken vanwege de vele markten.

 königstrasse

 

Rubble Hill 

Voor de tweede wereldoorlog was Birkenkopf een heuvel die uitkeek over Stuttgart. Stuttgart was tijdens de tweede wereldoorlog meerdere keren gebombardeerd en was in deze tijd een industriegebied. Na de oorlog was de Birkenkopf opgevuld met 1.5 miljoen kubieke meter puin en de overblijfselen (Engels: rubble) en is nu 511 meter hoog. Het puin bestaat uit verschillende overblijfselen van de oorlog, zowel industrieel en decoratief. Het uitzicht vanaf de heuvel is adembenemend en kijkt uit over Stuttgart. Niet alleen is het een mooi uitzicht, maar je leert ook over het verleden van Stuttgart en wat er zich in de tweede wereldoorlog zich afgespeeld heeft.

birkenkopf