Wat kost een week wintersport en waaruit zijn de belangrijkste kosten opgebouwd?

bassistunnel Gotthardtunnel
De populaire Gotthardtunnel in Zwitserland
October 6, 2018
Moesel Berkastel
Betoverende wijnroute voor met de auto langs de moezel
November 21, 2018
Wat kost wintersport?

Een wintersportvakantie is vaak geen goedkope vakantie. Belangrijke kostenposten zijn vaak accommodatie, skipas en de ski huur. Daarbij komt nog de reis naar het skigebied, eten en uitgaan. Hieronder worden de eerdergenoemde kostenposten verder in detail gesproken met tips en tricks voor lagere kosten tijdens de wintersport. In dit artikel wordt uit gegaan van een week wintersport. Uiteraard maakt het wel verschil of u naar Duitsland in een klein gebied op wintersport gaat of dat u kiest voor een luxe bestemming in Oostenrijk of Zwitserland.

Wintersport kosten toegelicht

Accommodatie boeken? Tijdig boeken scheelt geld

Voor een accommodatie tijdens wintersport zijn er verschillende mogelijkheden. Men kan op de camping, in een appartement of in een hotel. Hiertussen liggen dan ook gelijk de grootste verschillen. Het voordeel van een hotel is vaak dat het ontbijt en avondeten zit inbegrepen. Bij een appartement en camping is dit niet zo. Hier is de prijs wel wat lager. Een tip is om als het mogelijk is buiten het hoogseizoen en de vakanties te boeken.

Skipas voor meerdere dagen al snel voordeliger

Bij aanschaf van een skipas is het altijd slim om de prijs te vergelijken. Zo kan er veel verschil zitten tussen meerdaagse en enkele dagen. Kosten kunnen variëren tussen de 70 en 200 euro. Het voornaamste verschil in prijs zit in de lengte piste die is beschikbaar is met de pas. Hoe groter de piste hoe meer liften er nodig zijn. Meerdaagse passen zijn vaak goedkoper dan enkele dagen. Soms kan je korting op de skipas krijgen als je deze samen reserveert met de accommodatie.

Wat kost het huren van ski materiaal?

Afhankelijk van men eigen ski’s heeft of ski’s huurt kan dit enorm verschillen in kostenpost. Sommigen mensen hebben eigen ski’s en zien dit als een eenmalige kostenpost. Andere mensen huren voor een week de benodigde skispullen. Bij een skiverhuur kan er vaak worden gekozen tussen drie soorten ski’s goud, zilver en brons. Dit geeft ook vaak de prijsklasse aan. Het verschil in deze soorten zijn het materiaal en de leeftijd van de ski’s. Goud zijn de beste maar ook degene met het hoogste prijskaartje. Een ski zet zal tussen de 15.00 en 20.00 per dag kosten, afhankelijk van welke klasse wordt genomen.

Overige kosten die u kan verwachten tijdens uw wintersport

Hieronder vallen het vervoer, eten en randactiviteiten. Vaak is met de auto rijden naar het skigebied het goedkoopst. Hoe meer mensen in de auto hoe goedkoper de reis wordt. Winterbanden moeten niet worden vergeten aangezien deze vaak verplicht zijn in de winter. Een reis met de auto kost tussen de 200-300 euro afhankelijk van de brandstof.

Het eten kan ook een grote kostenpost zijn, aangezien met skiën veel calorieën worden verbrand. Men kan ervoor kiezen om elke middag op een terras op de piste te eten. Een goedkopere optie die vaak wordt gekozen is om een lunchpakket mee te nemen en deze op te eten op een plek met mooi uitzicht.

Rand activiteiten kunnen enorm in prijs verschillen. Met randactiviteiten wordt bijvoorbeeld rodelen bedoelt. Dit zijn geen verplichte activiteiten en kunnen daarom heel veel geld besparen. Echter levert dit vaak veel lol op en een fijne afwisseling van het staan op de lange latten.

Meer weten over de beste reistijd en wat een wintersport kost? Lees dan ons artikel over wanneer er sneeuw licht in Oostenrijk.