Wanneer is er voldoende sneeuw voor wintersport in Oostenrijk?

Moesel Berkastel
Betoverende wijnroute voor met de auto langs de moezel
November 21, 2018
Winterbanden verplicht
Winterbanden verplicht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
December 29, 2018
Hochoetz wintersport

Voor een wintersportvakantie naar Oostenrijk wil men wel sneeuw zekerheid hebben. Helaas is niks zo veranderlijk als het weer. Daarom is sneeuwzekerheid vaak een van de grootste voorwaarden voor het boeken van een wintersportbestemming.

Wanneer ligt er voldoende sneeuw?

Om een piste begaanbaar te maken voor wintersporters moet er al enige hoeveelheid sneeuw zijn gevallen of gestrooid met sneeuwmachines. Voor een piste met natuurlijke sneeuw moet er zeker een laag van 30cm sneeuw zijn gevallen. Voor kunstsneeuw is vaak een laag van 20cm al voldoende.

Sneeuwzekere gebieden Oostenrijk

Niet elke skigebied in Oostenrijk is van sneeuw verzekerd. Echter zijn er sneeuwgebieden die bekend staan om de grote hoeveelheid sneeuw die er valt elk jaar. Deze sneeuwgebieden zijn verzekerd van een grote hoeveelheid sneeuw door hun goede ligging. Verspreidt door heel de Alpen in Oostenrijk liggen deze van sneeuw verzekerde gebieden. Zeker tijdens het voorjaar zijn deze gebieden voorzien van een dik pak sneeuw. Dit komt omdat er dan al een hele winter overheen is gegaan.

Solden

Solden is een wintersportgebied in Tirol. Het ligt rond het levendige dorp solden en bevindt zich op een hoogte tussen 1775 en 2090 meter. Het skigebied heeft rond de 150 kilometer aan skipiste. De 150 kilometer biedt veel variatie in moeilijkheidsgraad, daarom is dit gebied ideaal voor zowel beginners als gevorderden.

Foto Solden

Hochoetz

Hochoetz is een skigebied is ander skigebied in Tirol. Dit skigebied is gelegen tussen de dorpen, Haiming, Oetz en Sautens. Vanuit deze plaatsen kan u naar de top van het skigebied die op maar liefst 2200m ligt. Door deze hoge ligging is er een grote kans op sneeuw. Hochoetz is geen bestemming voor de feestende wintersporten maar eerder voor de natuurliefhebber. Tijdens afdalingen kan u genieten van schitterende uitzichten over het Hochoetz dal.

Hochoetz wintersport

Zillertal Arena

Een van de grootste wintersporten gebieden van Oostenrijk is de Zillertal Arena met meer dan 160 kilometer piste. Grote delen hiervan zin beschermd met kunstsneeuw, wat het erg sneeuwzeker maakt. Ook zijn de hoogte verschillen enorm van 1300m tot 2500m. Door dit enorme hoogteverschil is er veel ruimte voor meer dan alleen skipistes. Zo is er een funpark, 50 kilometer langlaufloipis en een rodelbaan van 7 kilometer.

 

Zillertal Arena wintersport