Zwitserland in de winter

Zwitserland is een bergachtig land. Omdat er in bergachtige gedeeltes van het land een hooggebergteklimaat heerst, een klimaat waarbij het constant vriest en veel sneeuwt, is Zwitserland een zeer populair wintersportland. Het land kent vele skigebieden en is hierdoor een fantastisch land om naar toe te gaan in de winter. Wil je meer weten over wintersport in Zwitserland en de mooiste skigebieden in Zwitserland? Dan vertellen wij je graag meer! Lees snel verder voor meer informatie over Zwitserland in de winter.

Wintersport in Zwitserland

Zwitserland is ingericht op de wintersport. Vooral in de hoger gelegen gebieden zie je veel skigebieden die soms zelfs aan elkaar verbonden zijn, om zo samen één groot skigebied te vormen. Het land biedt wintersportplezier voor jong en oud. Zowel liefhebbers van het skiën als beoefenaars van het snowboarden kunnen hun hart ophalen in dit prachtige land, vanwege de vele mogelijkheden en de prachtige wintersportgebieden. Mocht u gaan wintersporten is het wel verstandig om winterbanden onder de auto te hebben.

Skigebieden in Zwitserland

Hoewel Zwitserland ontzettend veel skigebieden heeft, zijn er een paar skigebieden die we je graag willen aanraden. We hebben deze skigebieden voor je op een rijtje gezet:

* Davos Klosters. Dit skigebied bestaat uit verschillende skigebieden die zich ieder richten op een verschillende doelgroep. Zo kan je in Madrisa goed terecht met kinderen, omdat er hier een speciaal kinderland is waar kinderen kunnen leren skiën en is Jakobshorn geschikt voor snowboarders en freestylers.

* Gstaad Mountain Rides. In dit skigebied ben je zes maanden per jaar verzekerd van sneeuw, omdat het gebied zo hoog ligt. Dit skigebied is geschikt voor jong en oud en is zowel geschikt om de skiën als om te snowboarden.

* Les Quatre Vallées. Dit gebied ligt in het Franstalige deel van Zwitserland. Je kunt hier terecht voor één van de mooiste pistes van de Alpen en bovendien kan je hier prachtig langlaufen.

Verblijfplaatsen

Ga je op wintersport naar Zwitserland? Dan raden wij je aan om een verblijfplaats te zoeken in één van de vele dorpjes die gelegen zijn in skigebieden. Zo ben je ’s ochtends snel bij de skilift en hoef je geen lange afstand af te leggen. Bovendien zijn de dorpjes vaak enorm sfeervol en draagt dit bij aan een gezellig vakantiegevoel.