Ga je in de zomer op vakantie naar Zwitserland? Wat een ontzettend goed idee. Zwitserland is een prachtig land, waar je terecht kunt voor schitterende natuur, prachtige bezienswaardigheden en waar je zeker naar toe kunt voor een stedentrip. Wil je weten wat je allemaal in Zwitserland kunt doen in de zomer, welke plekken je niet mag missen, waar je moet zijn als je wilt bergbeklimmen in de zomer in Zwitserland en waarom je absoluut een keer een stedentrip naar Zurich moet missen? Lees dan gauw verder; wij vertellen je alles over dit mooie vakantieland.

Zomervakantie in Zwitserland

Grote delen van Zwitserland zijn natuurlijk hooggelegen. Dit maakt dat er hier een hooggebergteklimaat heerst, waar het vriest en sneeuwt, het hele jaar door. Toch is Zwitserland een zeer geschikt land voor een zomervakantie, omdat het in de lagergelegen gebieden van Zwitserland heerlijk weer kan zijn en omdat de natuur zeker de moeite van het bekijken waard is. Zo kan je in de zomer afreizen naar Bazel, waar je op de Rijn kunt drijven in een band. Dit is niet alleen een enorm leuke zomeractiviteit, maar zo zie je ook een heleboel van de prachtige omgeving.

bergen meer hond zwitserland

Bergbeklimmen in Zwitserland

In de prachtige bergen van Zwitserland kan je enorm goed klimmen. Bergbeklimmen is een populaire sport en Zwitserland kent enorm veel mooie locaties waar je deze sport goed kunt beoefenen. Zo kan je naar de grootste Alpengletsjer van het land: Aletsch – Via Ferrata, of je kunt klimmen op een van de vele klimpaden, zoals het klimpad Egisshorn, of het klimpad met een adembenemend uitzicht over het dal bij Mürren. Bij Interlaken kan je zelfs terecht om te ijsklimmen.

Een stedentrip naar Zürich

Ben je van plan om op stedentrip te gaan? Dan is Zürich een prachtige stad die zich uitstekend leent voor een weekend goed vermaak. Zürich staat bekend om haar oude centrum (Altstadt), waar je heerlijk kunt struinen en kunt genieten van de prachtige oude huisjes en gebouwen. Je kunt hier een gids inschakelen om je alles te vertellen over de geschiedenis van dit mooie stadje. Als je in Zürich bent, kan je ook een kijkje nemen over de stad vanaf het Lindenhof Platz. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast ligt Zürich aan het meer de Zürichsee. Hier zijn in de zomer allerlei activiteiten te doen. Je kunt hier wandelen, zwemmen, of je kunt met een bootje het meer op. Je kunt ook de twee eilandjes bezoeken, mits er tol wordt betaald.